Jacuzzi – co to je, vířivka, vana

Jacuzzi, známé také jako vířivé vany, jsou hluboké vany s teplou vodou, které obsahují trysky, jež vytváří masážní proudy. Tyto proudy uvolňují svaly, zmírňují stres a zlepšují celkové zdraví a pohodu.

Proč si pořídit Jacuzzi vířivku?

Uvolnění svalů

Zlepšení průtoku krve

Snížení stresu

Zlepšení kvality spánku

Zvýšení imunity

Zábava a relaxace

Jacuzzi se staly populární volbou pro domácí i komerční použití a jsou k dispozici v různých tvarech, velikostech a s různými funkcemi. Masážní proudy jacuzzi pomáhají uvolnit napjaté svaly a zmírnit bolest stejně jako relaxační masážní křeslo.

Společnost Jacuzzi, která dala tomuto typu vany jméno, byla založena v roce 1915. Původně se zaměřovala na výrobu čerpadel a hydraulických systémů. V 50. letech 20. století začala společnost vyvíjet vodní trysky pro hydroterapii a v roce 1968 představila první komerční jacuzzi.

Jacuzzi, známé také jako vířivé vany, jsou synonymem pro relaxaci, uvolnění a blaho.

Co to je jacuzzi?

Jacuzzi má dva významy:

  • Značka

Jacuzzi je ve skutečnosti značka americké firmy, která od roku 1915 vyrábí hydromasážní vany a další produkty pro wellness. Jejich jméno se stalo tak známým, že se v běžné mluvě v mnoha jazycích, včetně češtiny, používá jako obecné označení pro všechny vířivé vany, bez ohledu na značku.

  • Vířivka

V širším smyslu jacuzzi, ať už se hovoří o značce Jacuzzi, nebo obecně, se jedná o vířivou vanu. To je vana s hydromasážním systémem, tzn. s tryskami, které vhánějí do vody vzduch a vodu pod tlakem.

To vytváří bublinky a proudění, které má relaxační a masážní účinky. Vířivky se obvykle používají pro relaxaci a zábavu, můžou se používat i pro hydroterapii a rehabilitaci.

Je důležité zmínit, že kromě jacuzzi existují i ​​jiné názvy pro vířivé vany, jako whirlpool, vířivka, spa nebo hot tub. Všechny tyto názvy označují v podstatě to samé: vanu s hydromasážním systémem.

Koupel v jacuzzi vaně má mnoho prokazatelných benefitů pro fyzické i psychické zdraví.

Venkovní jacuzzi

Ponořit se po náročném dni do horké vířivky pod hvězdnou oblohou, není snad lepší a ideálnější představa zakončení dne.

Venkovní jacuzzi zpříjemní pobyt venku a přinese mnoho benefitů:

  • Relaxace a pohoda: Horká voda a masážní trysky uvolní svaly a zlepší prokrvení. Jacuzzi je ideální místo pro odbourání stresu a úzkosti.
  • Zdravotní benefity: Pravidelné užívání jacuzzi může zlepšit spánek, posílit imunitní systém a zmírnit bolest kloubů či bolest zad.
  • Zábava: Jacuzzi si může člověk užít sám i s přáteli a rodinou. Lze si tam popovídat, hrát hry, dopřát si koktejl (třeba Aperol Spritz) nebo si jen tak užívat relaxační atmosféru.
  • Zvýšení hodnoty nemovitosti: Venkovní jacuzzi je atraktivní doplněk domu a může zvýšit jeho hodnotu při případném prodeji.

Venkovní jacuzzi není jen o relaxaci, nýbrž také o zkvalitnění času stráveného venku. Tato luxusní vířivka přináší nespočet výhod, které dokážou povznést zahradu či terasu na úplně novou úroveň.

Typy venkovních jacuzzi:

  • Vestavěné jacuzzi: Jsou zabudována do země a nabízí elegantní vzhled.
  • Samostatné jacuzzi: Jsou volně stojící a snadno se instalují.
  • Přenosné jacuzzi: Jsou lehké a kompaktní, takže je lze snadno přemístit.

Výběr správného typu venkovní jacuzzi závisí na preferencích, rozpočtu a plánovaném způsobu použití.

Tipy pro používání venkovního jacuzzi:

  • Dodržovat pokyny výrobce ohledně údržby a čištění.
  • Pravidelně kontrolovat hladinu vody a chemikálií.
  • Nepoužívat jacuzzi, pokud je voda kontaminovaná.
  • Vyhnout se používání jacuzzi pod vlivem alkoholu nebo drog.

Venkovní jacuzzi je skvělý způsob, jak si užít relaxaci a zábavu na zahradě či terase.

Pravidelné koupání v jacuzzi může posílit imunitní systém a chránit před nemocemi.

Jak si vybrat jacuzzi vanu

Při výběru jacuzzi vany je důležité zvážit následující faktory:

  • Velikost a tvar: Vybrat vanu, která má dostatek prostoru. Zvážit také tvar vany, aby se vešel a hodil do prostoru, kde bude umístěna.
  • Počet trysek: Více trysek neznamená vždy lepší.
  • Funkce: Některé jacuzzi vany jsou vybaveny doplňkovými funkcemi, jako je osvětlení, ozvučení a ohřev vody. Zvážit, které funkce jsou důležité.
  • Cena: Jacuzzi vany se liší cenou v závislosti na velikosti, funkcích a značce. Je potřeba stanovit si rozpočet a poté hledat vanu, která splňuje dané požadavky.

Výběr jacuzzi vany závisí na mnoha faktorech, včetně prostoru, typu vany, funkcí a rozpočtu. Pečlivým zvážením všech těchto aspektů si lze vybrat tu správnou jacuzzi vanu, která poskytne maximální pohodlí a relaxaci na dlouhá léta.

Tipy pro používání jacuzzi vany

  • Před použitím jacuzzi vany si vždy přečíst návod k obsluze.
  • Nikdy nepoužívat jacuzzi vanu pod vlivem alkoholu nebo drog.
  • Nepoužívat jacuzzi vanu déle než 15 – 20 minut najednou.
  • Pít dostatek tekutin před, během a po použití jacuzzi vany.
  • Při zdravotních problémech se poradit se svým lékařem, zda je jacuzzi vana vhodná.

Jacuzzi vana je skvělým způsobem, jak si odpočinout a užít relaxaci. Aby byl zážitek co nejlepší, je potřeba dodržovat několik jednoduchých tipů.

Vanu jacuzzi lze umístit do interiéru i exteriéru.

Jacuzzi vířivka – kolik stojí a kde ji pořídit?

Cena jacuzzi vířivky se může značně lišit v závislosti na:

  • Značce: Renomované značky, jako je Jacuzzi®, Sundance Spas® a Coast Spas®, bývají dražší než méně známé značky.
  • Funkcích: Vířivky s doplňkovými funkcemi, jako je osvětlení, ozvučení a systém filtrace vody, bývají dražší.
  • Materiálu: Vířivky vyrobené z akrylu nebo sklolaminátu bývají dražší než vířivky vyrobené z PVC.
  • Prodejci: Ceny se mohou lišit v závislosti na prodejci.

Jacuzzi vířivky lze zakoupit u specializovaných prodejců vířivek a bazénů, v hobby marketech, nebo online. Někteří výrobci jacuzzi vířivek také nabízí přímý prodej.

Zde je několik tipů, kde koupit jacuzzi vířivku:

1. Specializovaní prodejci vířivek a bazénů

Tito prodejci obvykle nabízí široký výběr jacuzzi vířivek od různých značek a modelů. Mohou také poradit s výběrem vířivky, která nejlépe vyhovuje konkrétním potřebám, a nabízejí také instalaci a servis.

2. Hobby markety

V hobby marketech lze najít menší výběr jacuzzi vířivek, obvykle za nižší ceny. Je však důležité si uvědomit, že tito prodejci nemusí nabídnout stejnou úroveň poradenství a servisu jako specializovaní prodejci.

3. Online

Jacuzzi vířivky si je možné zakoupit i online u různých prodejců. Před nákupem si je však potřeba udělat průzkum a ujistit se, že je koupě od renomovaného prodejce a že vířivka je dodávána se zárukou.

V neposlední řadě se lze také podívat na bazarové weby, pokud člověk hledá levnější variantu – jen si je potřeba dát pozor na kvalitu a stav vířivky.

Teplo a masážní účinky jacuzzi pomáhají uvolnit stres a úzkost, čímž přispívají k celkovému psychickému zdraví.

Při výběru jacuzzi vířivky je důležité zvážit své potřeby a rozpočet. Doporučuje se navštívit několik prodejců a porovnat ceny a modely. Je také důležité si přečíst recenze jacuzzi vířivek a zjistit, co si o nich myslí jiní uživatelé.

© 2024 MZ.cz | Nakódoval Leoš Lang